Geloofsopvoeding

Hoe geef je invulling aan de geloofsopvoeding?

Elkaar ondersteunen, bemoedigen en toerusten

Kind gedoopt, boekje van de kerk ontvangen, maar hoe geef je vervolgens invulling aan de geloofsopvoeding van je kind en later aan je tiener? Dat is nog niet zo eenvoudig, want daar is geen standaard recept voor. Temeer omdat ieder kind en tiener uniek is, ook in zijn of haar geloofsbeleving.

Een zekerheid is wel dat Jezus onze kinderen kent en ze lief heeft. Ze hebben een bijzondere plek bij Hem, onafhankelijk van onze geloofsopvoedings inspanningen. Daarnaast heeft Hij de gemeente gesticht, waarin we als christelijke ouders elkaar kunnen ondersteunen, bemoedigen en toerusten op gebied van geloofsopvoeding.

Avonden

Dit willen we dan ook doen door middel van de geloofsopvoedingsavonden, waarvan we er 4 tot 5 per jaar willen organiseren. Avonden waarop we onderling, of met behulp van een spreker, na willen denken over een thema dat gerelateerd is aan geloofsopvoeding. En waarbij we ook willen spreken over hoe we dit toe kunnen passen in het dagelijkse leven van ons gezin.

De avonden zijn voor alle ouders, die geïnteresseerd zijn, ongeacht de leeftijd van hun kinderen. Waarbij we wel proberen om de “leeftijdsgenoten” in gesprek te brengen, omdat er natuurlijk wel verschillen zijn tussen een kleuter, een tiener dan wel een jong volwassene.

Bij deze van harte uitgenodigd!

App-groep

De avonden worden ook aangekondigd in de geloofsopvoeding app-groep. Meld je even aan bij Annelies Barendregt of Annelies van Poelgeest.

Contactpersonen

Annelies Barendregt: 06 49301316
Annelies van Poelgeest: 06 28543430