Catechisatie

Bijbels onderwijs met als doel: (Jonge) mensen leren wat het christelijk geloof inhoud, hoe ze het toe kunnen passen in hun dagelijks leven en hoe zij volgeling van Jezus kunnen zijn.

Catechisatie is bijbels onderwijs met als doel: (Jonge) mensen leren wat het christelijk geloof inhoud, hoe
ze het toe kunnen passen in hun dagelijks leven en hoe zij volgeling van Jezus kunnen zijn. Er zijn drie leeftijdsgroepen:

  • 12-13 jaar
  • 14-17 jaar
  • 18+ en belijdeniscatechisatie.

Belijdeniscatechisatie

De belijdeniscatechisatie is een voorbereiding op het doen van geloofsbelijdenis. Dat is niet afhankelijk van een bepaalde leeftijd. Je kunt ook belijdeniscatechisatie volgen, maar (nog) geen belijdenis doen. Zoek je verdieping in je geloof? Wil je je voorbereiden op een ja-woord tegen God, die al eerder ‘ja’ zei tegen jou? Had je dit al eerder willen doen, maar kwam het er niet van? Dan is belijdeniscatechisatie iets voor jou.

Avondmaalscatechese

Een bijzondere vorm van catechese is de avondmaalscatechese. Deze wordt gegeven aan kinderen en hun ouders als voorbereiding op de viering van het heilig Avondmaal. We vinden het belangrijk dat kinderen en ouders weten wat het Avondmaal inhoud en hoe we het vieren. We stimuleren op deze manier ook het gesprek hierover van ouders en kinderen met elkaar.  

De catechese wordt door de predikanten en enkele gemeenteleden gegeven.

Contactpersonen

Ds. C.D. van Alphen: 010 2009520
Ds. H.J.K van Geerenstein: 010 2298423