Belijdenis en doop: doe je mee?

Als kind word je gedoopt, soms opgedragen. Je ouders zeggen dan ‘Ja’ op de belofte om je Gods goede nieuws te vertellen. Vanaf dat eerste moment mag je leven uit Gods liefde en genade. Hopelijk groeit het geloof in je, en komt er op een later tijdstip het moment om zélf ‘Ja’ te zeggen tegen God. Dat moment noemen we ‘belijdenis doen’. 

Het is heel persoonlijk, en tegelijk iets wat je in het midden van de gemeente doet, gesteund door anderen. Belijdenisdiensten zijn altijd feestelijk. Hoe gaat dat in zijn werk? 

Vanaf september is er de mogelijkheid om belijdeniscatechisatie te volgen. Dit gebeurt op een vast moment, zo om de twee weken. We bespreken tijdens deze bijeenkomsten belangrijke onderwerpen uit het christelijk geloof, zoals ‘de Drie-eenheid’, ‘Bidden’, ‘de kerk’, ‘de Bijbel’, enzovoort. Het is heel mooi om hier samen met anderen over in gesprek te gaan! Ergens in het voorjaar is er een speciale gezamenlijke dienst, waarin de belijdenis wordt afgelegd en je gedoopt wordt als je dat nog niet bent. Er is al een groepje jongeren gevormd met wie we gaan beginnen. We vinden het fijn als anderen zich hierbij aansluiten! Dat mag ook als je wat ouder bent en nog niet aan belijdenis doen bent toegekomen.

Ook als je nieuwsgierig bent en mee zou willen doen met de gesprekken, maar nog niet weet of je belijdenis wil doen, ben je van harte welkom. Wil je je opgeven of heb je vragen, neem dan vooral contact op met één van ons.

Ds. Coen van Alphen en ds. Anja van Geerenstein