Lobke: ‘29 kindernamen onthouden… we hebben er nog steeds wel eens moeite mee’ 

In september zijn alle jeugdclubs weer van start gegaan. Zo ook de BES Club. Een leuke club voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Om de vrijdagavond in het jeugdhonk organiseert de leiding een leuke avond waarin we met de kinderen zingen, een Bijbelverhaal lezen en daarover met de kinderen in gesprek gaan en sluiten af met een spel of een leuke knutsel. 

Nieuw seizoen

De eerste clubavond van dit seizoen zijn we gestart met een spelletjesavond. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe kinderen. Dus eerst even een kennismakingsspel. Eigenlijk vooral handig voor de leiding, want ongeveer 29 kindernamen onthouden… we hebben er nog steeds wel eens moeite mee en halen kinderen nog wel eens door elkaar. Daarna door met flessenvoetbal, trefbal en de kinderen konden al hun creativiteit kwijt in het maken van een mooie tekening. 

De buurman helpen

Voor de tweede clubavond stond Sirkelslag op het programma, een activiteit die wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk in Nederland. Deze avond strijden de kinderen tegen allemaal andere kinderclubs door heel Nederland en wat hebben weer gelachen deze avond. In tweetallen op 2 voeten en 2 handen naar de overkant en weer terug, hoe doe je dat eigenlijk? Als kruiwagen of allebei op 1 voet en 1 hand, maar gewoon naar de overkant rollen kan natuurlijk ook. Daarna de uitgang vinden door het doolhof maar pas op als je een bewaker tegen kwam, dan moest je terug om het weer opnieuw te proberen. Zo stil als muisjes zonder te praten 6 stoelen op de goede volgorde zetten, alleen er was maar één iemand die de goede volgorde wist, dus hoe communiceer je dan?

Ondertussen kregen de kinderen het verhaal van Ester te horen en sloten we deze avond af met de laatste opdracht. Bedenk een klusje waar je iemand mee zou kunnen helpen. De buurman helpen de auto te wassen of boodschappen doen voor je moeder. Alle klusjes moesten de kinderen aan elkaar uitbeelden en geraden worden. Daarna hebben ze een poster gemaakt met hun bedachte klusje wat ze voor iemand zouden kunnen doen. 

Verloren schaap, munt en zoon

En toen was het herfstvakantie en moesten wij de kinderen 4 weken missen, maar gelukkig was er de Herfst2daagse waar de kinderen heen konden. Na deze avonden met leuke activiteiten hadden we een normale avond en hoorden de kinderen een verhaal over het verloren schaap, de munt en de zoon en speelden ze verstoppertje in het donker.

Het allerleukste liedje

Elke avond zingen we met de kinderen allemaal liedjes, zoals Van A tot Z, Het allerleukste liedje of Zit je deur nog op slot? Het ene liedje wordt harder meegezongen dan het andere. Zoals het ene verhaal wat bekender is dan het andere. Afgelopen vrijdag hoorden de kinderen het verhaal over Ruth.

Pieten op bezoek?

24 november is de intocht van Sinterklaas en 1 december is de eerstvolgende clubavond. Zou Sinterklaas en zijn pieten misschien nog even langs komen?


Op de hoogte blijven van de BES Club? Stuur een mailtje naar besclubrhoon@gmail.com en ontvang alle updates van Lobke, Julian en de rest van het team.