Informatieavond Casa Lumina op 30 okt in ’t Centrum

Op 30 oktober 2023 is er een informatieavond over Casa Lumina in ’t Centrum. Tijdens deze avond wordt er een update gegeven over Casa Lumina en kijken we vooruit naar de reis in de meivakantie van 2024 (o.a. over de exacte data en kosten pp). Er is genoeg ruimte om vragen te stellen. De avond begint om 19:45 uur en is om 21:00 uur afgelopen.

Wat is Casa Lumina?

Casa Lumina is een school en een sociaal centrum. Het doel van Casa Lumina is om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en kinderen in Oradea, Roemenië. Dit gebeurt door middel van onderwijs en persoonlijke begeleiding. Hierdoor hebben ze een grotere kans op een normaal bestaan.

Bemoedigingsreis

Het doel van de reis is om de gemeenschap rondom Casa Lumina te bemoedigen en te ondersteunen. Al onze activiteiten zijn hierop gericht. Zo bezoeken we diverse gezinnen in de stad Oradea waar Casa Lumina gevestigd is. Na afloop steken we de gezinnen een extra hart onder de riem door levensmiddelenpakketten te overhandigen. Ook organiseren we verschillende activiteiten voor de kinderen en jongeren van Casa Lumina. Verder helpen we mee met enkele andere projecten waar Casa Lumina mee verbonden is. Een voorbeeld hiervan is een bezoek aan een Roma dorp. Roma leven in Roemenië aan de rand van de samenleving. Naast de praktische hulp die wij kunnen bieden, is het mooi om samen met alle medewerkers en vele gezinnen verbonden te zijn in het geloof.

Laatste bezoek in 2019

De afgelopen jaren (lees voor 2019) zijn er veel verschillende enthousiaste vrijwilligers naar Roemenië afgereisd om het project verder te helpen. Voor velen blijven de mooiste herinneringen de persoonlijke gesprekken met de Roemenen. Ook de activiteiten met de bijna altijd vrolijke kinderen zorgen voor onvergetelijke momenten. Na 4 jaar is er weer een groep die het voornemen heeft om naar Roemenië af te reizen en Casa Lumina te bezoeken. In 2019 ging er een groep van 14 gemeenteleden op reis.

Meer informatie?

Wil je meer weten over dit project of overweeg je mee op reis te gaan? Kom dan vooral naar de informatieavond in ’t Centrum. Of schiet Lisanne van der Vorm, Hilko Hartog, Sigrid de Zeeuw, Marjo Hulst, Nathan Slingerland of een van de vele gemeenteleden die in het verleden de reis gemaakt hebben, even aan. Verdere info over Casa Lumina vind je op casalumina.com. Beelden van de afgelopen jaren check je op Instagram (@casalumina) en Facebook (@casaluminarhoon).

Lees ook: Jany en Gijs over Casa Lumina ‘Waar de wieg staat waarin je wordt geboren beslis je niet zelf.’