Herfst2daagse 2023, een terugblik

Het was twee dagen feest in ’t Centrum. Zondag sluiten we de week af in de Herfst2daagse viering in de Dorpskerk.

Zingen en dansen

Beide dagen begonnen we met leuke liedjes en een vrolijk dansje. Het dansje was door een aantal kinderen al goed voorbereid thuis, zodat iedereen vanzelf mee ging doen. De sfeer zat er meteen goed in. Er was een sketch, waarin alles anders liep, dan op het eerste gezicht leek. We hoorden het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. Geholpen worden door iemand, waarvan je het niet verwacht had. Dat overkwam de man die beroofd was. Voor wie kun jij een vriend zijn? Alle kinderen hebben stenen beschilderd, Happy Stones, die ze aan iemand kunnen geven. Het werden kleine kunstwerkjes, waarmee ook zij iemand blij kunnen maken. En aan het eind natuurlijk een heerlijk fanatieke quiz. 

📺: video van dinsdagochtend

Huh?!

Woensdag kwam ‘juf Snapniks’ en nam de kinderen mee in het verhaal met de poppen Maja en Papegaai. Een heel boeiende voorstelling, waarin de kinderen enthousiast meehielpen om het kleine vriendje van Maja te vinden. Zij vertelde ook een verhaal. In het verhaal zagen we de verloren zoon terugkeren. Wat was de Vader blij, want zijn zoon hoort erbij en jij hoort er ook bij!

Er bleef nog even tijd over voor, jawel, de quiz en nog een laatste keer het liedje met het dansje. Zo sloten we een paar prachtige dagen af. Maar niet alleen de kinderen hebben ervan genoten, ook iedereen die meegewerkt heeft aan dit feest, jongeren, ouderen, en iedereen daar tussenin. Geweldig bedankt allemaal!! 

📺: video van woensdagochtend

Viering in de Dorpskerk

Dit feest sluiten we zondag af om 10.00 uur met een dienst in de Dorpskerk. We laten zien en horen wat we op dinsdag en woensdag gehoord en meegemaakt hebben. De dominee vertelt een verhaal uit de Bijbel. We zingen liedjes die we bij de H2D ook gezongen hebben. En na de dienst drinken we wat met elkaar.

⛪ Zondag 22 oktober 2023

📍 Dorpsdijk 65, Rhoon

🕙 10:00-11:00 uur